Koreatown'daki en iyi yeni restoran

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Koreatown'da yemek yemeyi bırakamıyorum. Parmaklarım klavyenin üzerinde gezinirken, çeşitli vadilerdeki (seni duyuyorum, San Fernando Vadisi) ve ötesindeki okuyuculardan gelecek öfkeli e-postaları bekliyorum. Yakında yaşadığınız yere daha fazla sütun ayrılacağına söz veriyorum. Ama eğer benim gibiyseniz ve Los Angeles'ın doğusu ile batısı arasındaki ana arterler olarak 6. Cadde veya Olimpiyat Bulvarı'nı kullanıyorsanız, Koreatown'da çok zaman geçirirsiniz.

Ve neredeyse sürekli olarak yeni restoranların, çay ve tatlı dükkanlarının akını nedeniyle, mutfak ve kültür harikalar diyarını her zaman karşı konulamaz bulmuşumdur.

Şehirde son gezilerimden birinde, 6. ve Güney Catalina caddelerinin köşesinde, baharatlı kızarmış tavuk uzmanı Michin Dak'ın yerini alan restoran Supamu'yu fark ettim. Gerçek bir restorandan çok bir standa benziyor ve Okinawan tarzı onigiri adını verdiği şeyin yaklaşık 20 yinelemesini sunuyor.

Supamu'da kendi Spam maceranızı seçin

Şirketin sahibi Young Kim yakın zamanda yapılan bir telefon görüşmesinde “Spam ile ilginç ve eğlenceli bir şeyler yapmak istedik” dedi. “Ana içeriklerimiz Spam ve tamagodur.”

Onigiri, dolguyu saran daha geleneksel pirinç topuna karşı bir çeşit istiflenmiş sandviç olarak sunuluyor. Bunlar, 1990'larda “Cooking Papa” manga serisinde ortaya çıkan, plastik ambalajlı suşi sandviçleri olan onigirazu'ya benziyorlar. Ve Spam'in de dahil edilmesiyle, bunlar daha çok Spam musubi'yi, Spam ve kızarmış deniz yosunu içeren pilavdan oluşan popüler Hawaii yemeğini andırıyor.

Her Supamu onigiri, iki kat nori sarılı suşi pirinci, tavada kızartılmış veya derin yağda kızartılmış bir dilim Spam, bir kare Japon tatlı omleti ve yaklaşık iki düzine diğer olası dolguları içerir.

Kim bir şef değil ama son 20 yıldır Los Angeles'taki Japon restoran endüstrisinde çalışıyor ve çoğunlukla emlak ve yatırımlarla ilgileniyor. Birkaç yıl önce kurumsal taraftan ayrılarak USC Village'da Ramen Kenjo'yu ve San Diego'da Bopjo KBBQ'yu açtı.

Kore Mahallesi'ndeki Supamu'dan körili kroket Spam musubi.

(Christina Ng)

Bir arkadaşı Okinawa gezisinden Okinawan pirinçli sandviçlerinin resimleri ve hikayeleriyle döndüğünde, Kim onları Los Angeles'ta yeniden yaratmaya kararlıydı.

“İnsanlar şef olup olmadığımı sorduklarında onlara yemek pişirmesi gereken bir iş adamı olduğumu söylüyorum” dedi. “Ben eğitimli bir şef değilim. Eğlenmeyi ve alışılmışın dışında şeyler yapmayı seviyorum; sıradan bir şey değil.”

Supamu'yu 2020'de hayalet bir mutfaktan başlattı, bir yiyecek kamyonuna geçti ve Mart ayında Koreatown fiziksel mekanını açtı. Küçük bir açılır penceresi ve tabureli birkaç yüksek masasıyla burası övgü için alışılmadık bir yer.

Sipariş penceresinin yanındaki resim menüsü oldukça geniş; yumuşak kabuklu yengeçlerle doldurulmuş onigiri, takoyaki ve kimchi topları var. Eğer gün içerisinde çok geç gelirseniz, tükenen onigirilerin resimleri siyah şeritlerle kapatılacaktır.

Biri atıştırmalık. İki bir yemektir. Üçten sonra muhtemelen uzanmanız gerekecek.

Baharatlı ton balığı, en sevdiğiniz el böreği ve musubi'nin bir araya getirilmesi gibidir. Öğütülmüş ton balığı, susam yağı ve hafif bir acı uyandırmaya yetecek kadar Sriracha ile tatlandırılır. Kim bunu Spam ve tamago'nun üzerine bir miktar baharatlı mayonez ve bir tutam furikake ile katlıyor. Spam ve yumurta arasındaki baharatlı ton balığının satışı zor olabilir, ancak ton balığının baharatı, tazeliği ve sıcaklığı sandviçi hafifletir ve sizi daha önce mümkün olduğunu düşündüğünüzden daha fazlasını yemek için yeterli alana sahip olduğunuzu düşünerek kandırır.

Onigirilerin en lüksü, pençeleri her açıdan çıkıntı yapan, tamamen yumuşak kabuklu bir yengeçle dolu olanıdır. Kim, yengeçleri patates nişastası hamuruna batırıyor, derin yağda kızartıyor, ardından yengeçleri soya sarımsak sosuyla kaplıyor. Pirinç ile Spam'in üst katmanı arasında yer alırlar ve denizden gelen bir çıtırlık katmanı sağlarlar.

Koreatown'daki Supamu'dan gelen baharatlı ton balığı Spam musubi.

(Christina Ng)

Eğer bir favori seçmek zorunda kalsaydım, birini hemen, diğerini 30 dakika sonra arabada yiyebilmek için iki tane sipariş ederdim, körili kroket. Ne zaman ziyaret ettiğinize ve Kim'in o sırada tedarik zinciri sorunları yaşayıp yaşamadığına bağlı olarak onigirinizin ortasındaki kroket balkabağı, balkabağı ve patates, patates veya mısır olabilir. Nişastası ne olursa olsun, hafif ve tatlı bir Japon körisi ile tatlandırılır ve börek haline getirilir. Sadece yeni yaptığım balkabağı ve patatesli böreklerle dolu bir sepetle ziyafet çekebilirdim.

Onigiri, kroket ve bir yığın susamlı lahana salatası ve seçtiğiniz tonkatsu veya tartar sosuyla birleştirilir.

Kim, onigirilerin tasarım gereği sınırsızca özelleştirilebilir olduğunu söyledi. Domuz eti yemiyorsan hindi spamı var. Spam'ınızı tatlı seviyorsanız, akçaağaç Spam'i sipariş edin. Spam'ınızın kenarlarının ekstra çıtır olmasını ister misiniz? Kızartılmasını isteyin. Bitki bazlı bir diyet yapıyorsanız veya Spam'dan hoşlanmıyorsanız, bunu miso ile marine edilmiş tofu ile değiştirebilirsiniz. Deniz yosunundan nefret mi ediyorsunuz? Onun yerine pirincini soya kağıdına saracak.

Kim, menüye daha fazla onigiri eklemeyi ve hafta sonları çalışma saatlerini uzatmayı planladığını söyledi.

Spam'imi kızartılmış olarak alacağım ve üstüne Kim'in hayal ettiği kombinasyonla ekleyeceğim.