Food Forward, Los Angeles'taki aç insanlara kalan ürünleri sağlamaya nasıl yardımcı oluyor?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Salı günü saat sabah 4:30 ve Food Forward'ın Pit Stop deposunda ışıklar yanıyor. Büyük kamyonlar sıralarını beklerken, forkliftler yükleme iskelesinde vızıldayarak bağışlanan kuşkonmaz, marul ve çilek paletlerini bir kamyondan çekerken veya mor patates, yeşil fasulye ve yadigâr domates kutularını günün ilerleyen saatlerinde ihtiyaç sahibi müşterilere doğru yola çıkarken başka bir kamyona itiyor. .

Aksi takdirde çöpe gidecek ürünleri yeniden dağıtmaya kendini adamış kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Food Forward'ta her şey hızlı ilerliyor çünkü meyveler ve sebzeler uzun ömürlü değil. Kullanışlılığının sınırında olan tonlarca yiyeceği (her gün ortalama 250.000 pound veya 125 ton) taşırken, kimsenin oyalanmaya gücü yetmez.

Lupe “Papi” Rodriguez, Los Angeles Toptan Ürün Pazarı'nda satılmayan meyveler, domatesler ve diğer ürünlerden oluşan sallanan paleti Food Forward'ın deposuna gitmek üzere kamyonuna yüklemeden önce sabitlemek için plastik ambalaj kullanıyor.

(Jeanette Marantos / Los Angeles Times)

Food Forward'ın deposuna getirilen çok çeşitli meyve ve sebzeler arasında mini karpuzlar da yer alıyor.

(Myung J. Chun / Los Angeles Times)

Bu koşuşturmanın bütün amacı, normalde israf edilecek yiyecekleri, dua dinlemek, bağış yapmak, kulübe üye olmak gibi hiçbir kural koymadan, ürünleri ücretsiz alan ve ücretsiz olarak dağıtmak zorunda olan açlık yardım gruplarına ulaştırmak. . Food Forward, bunu gerçekleştirmek için yaklaşık 250 kar amacı gütmeyen grupla birlikte çalışıyor ve bölgesel grupların başa çıkamayacağı kadar fazla ürün fazlası olduğunda, Güney ve Orta Kaliforniya'daki 13 ilçenin yanı sıra yedi eyalet ve kabile topraklarına hizmet veriyor.

Food Forward sürücüsü Lupe “Papi” Rodriguez, hava karanlık ve soğuk olmasına rağmen toptan ürün satıcılarından istenmeyen meyve ve sebzelerle dolu paletleri almaya hazırlanırken gülümsüyor. 2021'de Food Forward'a katılmadan önce 20 yıl boyunca ürün kamyonu kullanan Rodriguez, “İşimi seviyorum” dedi. “Bu çok güzel bir iş, çünkü insanlara da yardım edebiliyorsunuz.”

Ve her şey 15 yıl önce, belgesel fotoğrafçısı Rick Nahmias'ın hasta, yaşlı köpeğini tedavi etmesi ve siyasetle ilgili derin bir hayal kırıklığı yaşamasıyla başladı. San Fernando semtindeki yavaş yürüyüşleri sırasında Nahmias'ın, insanların ağaçlarındaki toplanmamış meyveleri fark etmek ve dünyaya yardım etme konusunda en iyi şekilde nasıl ilerleyebileceğini düşünmek için bolca vakti oldu.

Bir yıl önce Nahmias, Barack Obama'yı ülkenin ilk siyahi başkanı olarak seçmek ve eşcinsel evliliği yasaklayan eyalet oylaması girişimi olan Önerme 8'i yenmek için iki siyasi kampanya üzerinde çok çalışmıştı. Obama kazandı ve 8. Öneri de kazandı. Her ne kadar tedbir daha sonra iptal edilmiş olsa da, Ocak 2009'da Nahmias hâlâ acı çekiyordu. O ve kocası sadece üç yıl önce evlenmişlerdi ve evliliklerini yasaklayan oylamanın “oldukça acımasız” olduğunu söyledi.

“Tam bir darbe gibiydi ve cesaretim o kadar kırılmıştı ki, 'Artık siyasetle uğraşamayacağım' kararına vardım. Olumlu bir şeyler yapmam lazım.' Ve Food Forward benim diğer yanağımı çevirme yolumdu.”

Bunun aynı zamanda ülkenin ekonomik gerilemesinin de doruk noktası olduğunu söyledi. “Taze meyveleri işleyecek deposu olmayan gıda depolarında uzun kuyruklar görüyorduk. Sadece bir mil ötede ağaçlarda çok güzel portakallar ve greyfurtlar asılıyken bu insanlar bir fincan erişte yemeye zorlanıyordu… ve ben de 'Bu resimde yanlış olan ne?' diye düşünüyordum.”

Food Forward deposunda kurucu ve CEO Rick Nahmias, kuruluşun hâlâ konut ağaçlarından istenmeyen meyveleri toplamak için kullandığı eski meyve hasat araçlarından oluşturulan heykelsi bir ışık gösterisinin önünde poz veriyor.

Depo müdürü Leo Paz (sağda), topluluğa yardım etmenin ve bunun için bir iş olarak para almanın ödüllendirici olduğunu söylüyor. Solda toptan kurtarmanın genel müdürü Amir Zambrano var.

Nahmias'ın, Ocak ayında Craigslist'e bağış için istenmeyen meyveleri toplamasında kendisine yardımcı olacak gönüllülerden yardım isteyen bir ilan verdiğinde aklındaki tek şey bu dengesizliği ele almaktı. Altı kişinin yanıt verdiğini ancak ilk etkinliğe yalnızca birinin katıldığını söyledi. O ısrar etti ve yavaş yavaş komşusunun mandalina ve portakal ağaçlarından 800 kilo meyve toplayan ve toplanması gereken daha birçok meyveyi tespit eden bir grup oluştu.

Başlangıçtaki çekirdek grubun – Nahmias, Carl Buratti, Marie Boswell ve Erica Kopmar – “küçük bir kabile gibi” yakın arkadaş haline gelen yabancılardan oluştuğunu söyledi. Sonraki dokuz ay boyunca hafta sonları toplanıp meyve toplayıp yerel gıda depolarına teslim edeceklerdi. Nahmias, bunu insanlara yardım etmek ve topluluk oluşturmak için yaptıklarını ama aynı zamanda eğlenceli olduğu için yaptıklarını söyledi.

Bir topluluk gazetesi, toplama etkinlikleri hakkında küçük bir makale yazdı ve Ekim 2009'da, Cadılar Bayramı kostümü için alışveriş yaparken Nahmias, Jewish Venture Philanthrophy Fund'dan Evan Schlesinger'den “birdenbire” bir telefon aldı ve ona 25.000 dolar teklif etti. hafta sonu “eğlencesinin” sürdürülebilir bir organizasyon haline gelip gelemeyeceğini görmek için hibe verdi.

Nahmias ilk başta çağrının bir şaka olduğunu düşündü, ancak gerçek olduğunu doğruladıktan sonra dörtlü, bunun uygulanabilirliğini incelemek için danışmanlar tuttu. Nahmias, kâr amacı gütmeyen bir statüye ve güçlü bir lidere sahip olmaları halinde kararın evet olacağını söyledi. Onun “kabilesi” onu oturttu ve şöyle dedi: “'Bu bir yere varabilir. Bunu yapmalıyız' ama iş liderliğe gelince hepsi geri adım attı.”

Böylece Nahmias, ihtiyaç sahibi insanları besleyen topluluk kuruluşlarına istenmeyen meyveleri dağıtan bir toplama operasyonu olan Food Forward'ın kurucusu ve CEO'su oldu. Ancak kapsamının büyümesi uzun sürmedi.

2012 yılına gelindiğinde çiftçi pazarları Food Forward'a ulaşıyor ve gönüllülerinin satılmayan ürünler için bir yuva bulmasına yardım edip edemeyeceklerini soruyordu. Çiftçiler onu geri almak istemedi ama kimse onun atıldığını görmek istemedi. Santa Monica Çiftçi Pazarı ile başlayan şey, Los Angeles ve Ventura ilçelerinde 16 çiftçi pazarına dönüştü.

En büyük sıçrama, Food Forward'ın toptan ürün satıcılarıyla çalışmaya başladığı 2014 yılında gerçekleşti. Nahmias, ödünç alınan kamyonlar ve yükleme limanlarıyla çalışmamıza ve satıcıları gıdanın yeniden satılmayacağına güvenmeleri konusunda ikna etmek zorunda kalmamıza rağmen, “İlk hedefimiz olarak 300.000 pound belirledik ve sonunda 4,1 milyon pound topladık” dedi.

Rick Nahmias, kuruluşun pikap üretimine yardımcı olmak için satın aldığı yeni bir karavanın önünde duruyor.

Sürücü Lupe Rodriguez, sabahın erken saatlerinde yaptığı yolculuk sırasında topladığı bir palet ürün getiriyor.

Şimdi, on yıl sonra, Food Forward'ın deposunda ve Volvo yapımı elektrikli bir taksiyle çekilen yeni dev kamyon römorkunda Brian Peterson imzalı, açlığa karşı üç yönlü saldırıyı tasvir eden bir duvar resmi bulunuyor: toplama, çiftçi pazarları ve Pit Stop deposu. Bell, 2023 yılında 6,3 milyon dolarlık bir bütçeyle veya pound başına 7 sentlik bir maliyetle öncelikle Los Angeles County'de 87 milyon poundluk ücretsiz, istenmeyen ürün dağıttı.

Kuruluşun yaklaşık 50 çalışanı ve 2.000 gönüllüsü var. Beyaz Saray tarafından tanınan yeni hedefi, bu yıl 90 milyon pound, 2025'e kadar ise 100 milyon pound ürün toplamak ve bağışlamak. Finansman, “5 dolardan 1 milyon dolara kadar değişen” hibelerden ve bireysel bağışlardan geliyor.” Nahmias söz konusu.

Depoya geri döndüğünde Rodriguez, kamyonunu boşaltmak için bir forkliftin arkasında kaybolurken, depo müdürü Leo Paz, yoksulluk içinde yaşayan üniversite öğrencilerine yiyecek ve diğer eşyalar sağlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Öğrenci Öğle Yemeği Kutusu'nun kurucusu ve CEO'su Karlen Nurijanyan'ı tebrik ediyor. Grup, 2020 yılında pandemi sırasında başladı ve başlangıçta Nurijanyan, ürünleri yalnızca deponun büyük kamyonları kullanamayacak kadar küçük gruplara meyve ve sebze kutuları sağlayan daha küçük “Filiz” bölümünden alıyordu.

Ancak bu gün Nurijanyan, Pit Stop yükleme iskelesini kullanacak kadar büyük bir kamyon kiralamak için fon buldu ve ilk ürününü paletlerle alacağı için heyecan duyuyor. Üniversite yıllarında Nurijanyan fakirdi ve parasının neredeyse tamamı kiraya gidiyordu. Üniversiteden sonra kurumsal bir işe girdi ama yoksulluğunun ve utancının anısını bir türlü aklından çıkaramadı.

Pandemi onu evde kalmaya zorladığında Nurijanyan, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yardım etme hayalinin peşinden gitme zamanının geldiğini biliyordu. Dört yıl sonra grubu, LA County çevresindeki 10 üniversitede yaklaşık 4.000 öğrenciye hizmet vermeye başladı. Grup, her hafta yaklaşık 15.000 pound yiyecek dağıtıyor ve bunları genellikle öğrencilerin en çok yiyeceği ürünleri seçebilecekleri açık hava “pazarlarında” dağıtıyor. Food Forward'ın desteğinin, küçük organizasyonuna diğer bağışçılar nezdinde itibar kazandırdığını ve bu yıl programının kıyafet, hijyen kitleri ve diğer temel ihtiyaç bağışlarını da içerecek şekilde genişletildiğini söyledi.

Nurijanyan'ın kiraladığı kamyona tırmanışını izleyen Paz, insanların bu yüzden burada çalışmak istediğini söyledi. Paz tamamen ilişkilerle ilgilidir. Food Forward'ın toptan satıcılarla çalışmak üzere büyüdüğünü öğrendiğinde zaten başka bir açlık yardım grubuyla çalışıyordu. Food Forward ile daha büyük bir etki yaratabileceğini biliyordu ve uzmanlığı ve sıcaklığı onun büyümesine yardımcı oldu. Paz, sabah boyunca sürücüleri ve satıcıları isimleriyle selamlamaya özen gösteriyor, genellikle de sonunda kucaklaşmayla sonuçlanan el sıkışmalar yapıyor.

Nahmias, bu tür ilişkilerin Food Forward'ın bu kadar başarılı olmasının büyük bir parçası olduğunu ve kuruluşun büyümesi için ihtiyaç duyduğu personel ve gönüllüleri alabilmesi için bu ilişkilerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Sürücü Lupe Rodriguez, Food Forward Products Pit Stop'ta kamyonundan ürün paletlerini boşaltıyor.

Tipik olarak Food Forward gönüllüleri, 2020'de Newbury Park'ın arka bahçesinden toplanan bu göbekli portakallar da dahil olmak üzere binlerce ağacı hasat ediyor.

(Mel Melcon / Los Angeles Times)

Topluluk programlarının kıdemli yöneticisi Ally Forest, özellikle de toplama ve çiftçi pazarı gönüllülerine liderlik etmek üzere eğitilmeye istekli olanların, daha fazla gönüllü getirmek için çok çalıştıklarını söyledi. Meraklı kişiler, grubun 1 Haziran'da Cal State Northridge portakal bahçesinde düzenlenen Zestfest'e katılabilirler; burada Food Forward, gönüllüleri yüzlerce narenciye ağacını hasat etmeye davet ederek meyve toplamanın 15. yılını kutlayacak.

Ve sonra, işe başladığından beri aralıksız çalışan Nahmias, seyahat etmek, gençleşmek ve gelecek için plan yapmak için üç aylık bir izinli izin alıyor; çünkü bu günlerde vizyon görmek onun en büyük işlerinden biri.

“'Bolluğu paylaş' sadece bir slogan değil, bir yaşam biçimidir” dedi. “İnsanları kendi bencil yollarından kurtarmalı ve paylaşabilecekleri ne kadar çok şeye sahip olduklarının farkına varmalıyız. Meyve olması şart değil; para, zaman, aşk olabilir. … Hepimizin bereketi var; sadece ne olduğunu bulup vermemiz gerekiyor.”