Bu nihai havuçlu kek. Daha fazla havuç, daha fazla buzlanma, daha fazla her şey

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Annem 30'larımdayken yeniden evlendi. Zaten bir gıda uzmanı olarak yolumda, düğün pastasını yapmaya karar verdim. Veya düğün kek.

Katmanlı bir extravaganza mağarasını kendi başına veya bir eğik kuleye benzemek istemedim. Bu yüzden yarım düzine 9 inç yuvarlak kek pişirmeye ve onları her biri üzerinde ve çevresinde akan çiçek haleleri gibi gevşek bir şekilde düzenlenmiş bougainvillea çiçeklerle giydirmeye karar verdim. Ne tür bir kek yapacağı hakkında hiçbir soru yoktu: turuncu krem peynir buzlanması ile havuçlu kek.

Havuçlu Kek, rendelenmiş havuçlarla nemlendirilmiş, tatlı baharatların redolent ve Her zaman Krem peynir buzlanma ile katlanmış – tek soru, ne kadar?

1970'lerden gelen tarifler genellikle fincan un başına kabaca bir bardak rendelenmiş havuç çağrısında bulundu. On yıllar boyunca, birçok tarifte havuç miktarı, fincan un başına iki bardak ve son zamanlarda üç bardak kadar sürdü. Garip bir şekilde, kaç havuç ekleseniz de, havuçlu kek havuç gibi hiçbir şey tatmaz, ancak kendi bir lezzet profiline sahiptir.

Ekstra havuçların başardığı şey, pastayı daha nemli, daha koyu ve daha toprak yapmaktır. Benim için, havuçlu bir kekte açık renkli ve havadar olandan daha hayal kırıklığı yaratan bir şey yok, iyi, kek İçinde havuç lekeleri ile. Havuçlu kek nemli ama yağlı olmamalıdır. Yoğun ama fudgy değil. Fındık ile yüklü. (Cevizleri cevizleri tercih ederim, ama işinizi yaparsınız. Sadece meyilli eklemeden önce kızarttığınızdan emin olun.)

Krem peynir buzlanma, biraz taze sıkılmış portakal suyu ve ince rendelenmiş turuncu rendes ile narenciye tedavisini alır. İsterseniz kızarmış fındık ekleyin.

(Rebecca Peloquin / Times for)

Ayrıca baharatlarda da büyük gidiyorum – tarçın, karanfil, Altyma (hindistan cevizi, eğer çok eğimli iseniz) ve vanilya. Ve rendelenmiş taze zencefil ekliyorum, çünkü iyi bir havuçlu kek zencefilli kurabiye kalitesine sahip. (Havuç pastamdaki kuru üzüm umrumda değil, ama havuçlu kek affediyor; eğer kuru üzüm eklemek istiyorsanız, bu özgür bir dünya.)

Havuçlu kekin icat edildiği nerede, ne zaman veya kim tarafından bilinmemektedir. Havuç fikrini bir pasta için kabul ediyoruz, ama düşünün: dünyanın bir yerinde (Berkeley olduğunu düşünmeyi seviyorum), bir yerde (kanıtlar 1970'ler olduğunu gösteriyor), kek hamuru içine ızgara havuç koymaya karar veren bir insan vardı!

İnsanlar – aşçılar, şefler ve fırıncılar bile – daha az için ikon statüsü elde ettiler. Jean-Georges Vongerichten, erimiş çikolata (“Lava”) kek doğurarak astarlı çikolatalı kek. Wolfgang Puck pizzaya füme somon koydu (çünkü füme somon isteyen Joan Collins için ekmek bitti).

Yazar Carolynn Carreño, taze portakal suyu ve turuncu lezzetle yapılan krem peynir buzlanmasını kırıyor. (Rebecca Peloquin / Times for)

Ama havuç, Raw Havuç, kek. Neden bu kişi vaktini alamadı haksız görünüyor, ama belki de anonim bir sağlık-nut hippi olmaları, bu durumda şöhret gibi dünyevi bir şeyi umursamayacaklardı. Kim icat ederse, 1970'lerin sağlık çılgınlığı, havuç kekini ulusal menüye koydu ve kesinlikle hayatımda bu kadar önemli bir rol oynamaya geldi.

Annem, bir hippi olarak kabul edilmek için alevlenmiş kot pantolonunda ve ipek gömleklerinde çok göz alıcı oldu – ancak dışarıda boyalı bir duvar resmi ve içinde halı ve mobilya ile bir minibüs sürdü. Ama kendi kendini ilan eden bir “sağlık somunu” idi. Yemememize izin verilen tek ekmek bal buğday meyvesiydi, çünkü kahverengi ve görünür tohumlar ve tahıllar içeriyordu. Ve izin verilen tek tahıllar tüm kepçeler ve Quaker% 100 doğal, yani “granola” idi. O bizim doğum günler için sipariş yerel fırın dekore edilmiş kek hariç, şimdiye kadar pişmiş tek kek oldu, tahmin etti: havuç kek.

Annemin versiyonu, o kadar yağlı olarak ıslatılmış bir gazeteden kırpıldığı tarif, pudra şekeri ve portakal suyu ile çırpılmış krem peynirden yapılmış krem peynirden yapılmış buzlanma ile-tereyağı içermeyen bir kahverengi kahverengi tonuydu. Eğer varsa gerçek bir California pastası.

Çocukluğum boyunca o havuç pastasını yaptım. Onları pişirdim, buzladım ve 9 x 11 inç Pyrex tabağından servis ettim. (Bir kekin bir tavadan nasıl döneceğime dair hiçbir fikrim yoktu ya da bile yapmam gerekiyordu.) Tatil için, üstleri bir tatil motifi ile süslemek için çok fazla yiyecek boyası ile boyanmış krem peynir buzlanma karmaşa yaptım. Dört Temmuz için Amerikan bayrağım o kadar bulaşmış ve özensizdi ki, vatanseverlik girişimim bir suç olabilirdi.

(Rebecca Peloquin / Times for)

Bu yıl, Çiftçi Pazarı'ndaki güzel havuçlardan esinlenerek, Bahar ve 87. doğum günü 21 Nisan (Mutlu Yıllar, Anne!)

Annemin eski tarifine atıfta bulundum, uzun zaman önce gres lekeli endeks kartlarına aktarıldı; Nancy Silverton'dan ikisi (en son beş kitabını birlikte yazdım); ve iki tane daha – biri Sally'nin pişirme bağımlılığından, diğeri Kral Arthur Flour'un web sitesinden. Ve kek yaptım. İşte o zaman tüm bu keklerin bir fincan un, bir bardak şeker ve bir pastanın her tabakası için iki yumurta olduğunu fark ettim. Bahsettiğim gibi havuçlar üç kat arttı. Tweaked ve harmanladım ve idealime inene kadar geri bildirim almak için sabah kahve klatch'uma krem peynir buzlanmaları ile birlikte birkaç versiyon getirdim.

“Hepsi çok geyik ağacı,” dedi arkadaşım Allen, Klatch'daki yedinci karesi havuçlu kekini örnekledikten sonra. (Bu işte öğrendiğim bir şey varsa, insanlara kahvaltı için ücretsiz pastayı sevdikleri kadar görüşlerini sormayı severler.)

Moosewood tarafından Allen, 1970'lerde Ithaca, NY'daki Moosewood işçisine ait kolektiften çıkan ve belirli bir topa geri dönüş, ortak yaşam vibe uyandıran çığır açan bir vejetaryen yemek kitabı olan “Moosewood Yemek Kitabı” na atıfta bulunuyordu. “Çok Moosewood” ile ikimiz de pastanın rafine edilmediğini, hatta belki de sağlıklı olmayı arzuladığını anladık.

“Havuçlu kekin Moosewood olması gerekiyordu” dedim. “Bildiğimiz herkes için Moosewood havuçlu kek icat etti.”

Ne yazık ki, havuçlu kekin kimin icat ettiğini asla bilemeyiz. Ama ne olursa olsun, havuçlu kek yeniden icat edilmeye devam ediyor. İnsanın pastası. Huzurlu bir savaşçı. Kendini ifade etme toleransı havuçlu kekin çekiciliğinin bir parçasıdır.

Fındıkları değiştirin. Çok sayıda kuru meyve ekleyin. Devam edin, gerekirse konserve ananas veya bir bardak elma püresi ekleyin. (Asla yapmam.) Biraz kurutulmuş hindistancevizi veya birkaç ızgara limon veya turuncu lezzet atın. Beyaz un yerine tam buğday unu veya bitkisel yağ yerine zeytinyağı kullanın ve kötü bir şey olmayacak. (Her ikisiyle de bir fark fark ettim.) Bu günlerde bazı fırıncılar havuçları yaban havucu, butternut squash, rutabaga veya tatlı patates ile değiştiriyor.

Uzaktan biliyorum.