Sage Vegan Bistro'nun sahibi vegan olmayınca tepkiyle karşı karşıya

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Dünya Günü'nde şef Mollie Engelhart, Los Angeles'ın vegan topluluğunu sarsan bir duyuruyla sosyal medyaya gitti: Bitki bazlı yemeklerin direği olan Sage Vegan Bistro, Sage Rejeneratif Mutfak ve Bira Fabrikası haline gelecek ve et ve süt ürünleri sunmaya başlayacaktı.

Şefin sahibi, vegan beslenmenin artık iklim değişikliğiyle mücadelede yeterli olmadığını, bu nedenle Sage'in yeni versiyonunun yenileyici tarım uygulamalarının kaynağına ve tebliğine odaklanacağını söyledi. Bu, yıllar süren salgın sonrası mali kayıplarla birlikte Engelhart'ı, yenilenebilir çiftliklerden aldığı sığır eti, bizon, peynir ve yumurtaları Echo Park, Culver City ve Pasadena restoranlarına sokmaya yöneltti.

Sosyal medyada tepki hızla geldi. 3000'den fazla yorum yağdı; bazıları bunu “sahtekarlık”, “son derece rahatsız edici”, “utanç verici bir duyuru”, “hayvanlara büyük bir ihanet”, “yıkıcı”, “korkunç bir geçiş” ve “çevresel kılık değiştirmiş kâr” olarak nitelendirdi. ilerlemek.” Düzinelerce vegan ve hayvan sağlığı kuruluşu ve etki sahibi bu haberi paylaştı, bazıları boykot çağrısında bulundu.

Engelhart The Times'a “Tutkularını anlıyorum, üzüntülerini anlıyorum ve öfkelerini anlıyorum” dedi. “Çiftçilik deneyimime dayanarak fikirlerimi değiştirmeden önce ben de onların sahip olduğu dünya görüşlerine sahiptim ve onların hissettiklerine şefkat duyuyorum. Umarım vegan topluluğu ve yenileyici topluluk gerçekten bir araya gelebilir çünkü ikisinin de değişim için güçlü, güçlü yollar olduğunu düşünüyorum.

“Kamuya açık bir şekilde 'Bir şeye inandım, belki de yanılmışım ve şimdi başka bir şeye inanıyorum' demek savunmasızdır” diye devam etti, “ama umarım bu, insanlara kendi yaşamlarında açık fikirli olmaya istekli olma konusunda ilham verir başka bir şey sana daha anlamlı geldiğinde.”

Engelhart, Sage'i 2011 yılında Echo Park'ta açtı. 29 Mayıs'tan itibaren değişiklikler bu restoranda, Culver City'de ve Pasadena birahanesinde de uygulamaya konacak.

Echo Park amiral gemisi de dahil olmak üzere üç Sage lokasyonunun tamamı önümüzdeki ay et ve süt ürünleri sunmaya başlayacak.

(Jill Connelly / De Los)

Manda karnabaharı, tempeh burgerleri ve lahana, siyah fasulye ve plantain içeren Brezilya esintili kase gibi vegan ürünler kalacak, ancak katlanmış “pizza sandviçleri” gibi yeni ürünler de bitki bazlı ve bitkisel olmayan olarak mevcut olacak. Sığır eti ve bizon menülere girecek. Ramen, vegan veya tavuk suyu seçenekleriyle eklenecektir. Mevcut menü öğelerine kızarmış yumurta ve carne asada eklenebilir. Ayrıca restoranlardan tohum yağlarının kaldırılmasına yönelik yeni bir girişim, fındık bazlı vegan peynirlere geçiş anlamına gelecek.

Engelhart tetiği çekmeden önce 18 ay boyunca karar üzerinde düşündü. “Sanırım bunu yapacak kadar cesur olmak için sırtımın gerçekten duvara dayalı olması gerekiyordu çünkü önüme çıkacak sert eleştirileri biliyordum” dedi. “Restoranlarım, salgın sonrası pek çok restoran gibi gerçekten zor durumdaydı.”

Sage'i şef sahibi eşi Elias Sosa ile birlikte işleten Engelhart'a göre, geçmiş yıllarda restoranların yıllık geliri 7 milyon dolardı. Ancak 2020'den beri kârlı değiller. Mali kayıpları dengelemek için Agoura Hills lokasyonunu kapattılar, Culver City restoranını gidilecek bir karakola çevirdiler ve karavanlarını, evlerini ve Sow a Heart adlı Fillmore çiftliğini sattılar. daha önce Sage'e üretiminin kabaca %20 ila %25'ini sağlıyordu.

Daha önce tamamen vegan olan çok sayıda Los Angeles restoranı, son yıllarda, Hot Tongue ve Burgerlords da dahil olmak üzere, mali açıdan sürdürülebilirliği gerekçe göstererek menülerine et ve süt ürünlerini dahil etmeyi tercih etti. Restoranlar, omnivorlara hitap eden ürünler sunmadıkları için teorik olarak işlerini kaybediyorlar; Her yıl açılan tamamen vegan restoranların yanı sıra vegan seçenekler sunan restoranların artması da tamamen vegan bir restoran olarak başarıyı daha da zorlaştırabilir.

Engelhart, kararın kısmen mali bir karar olduğunu söylese de, daha büyük faktörün, yenilenebilir tarımı ve ekolojik açıdan daha sürdürülebilir uygulamaları teşvik etmek olduğunu söyledi. Bu konu ilk kez on yıldan fazla bir süre önce yazar ve tarım danışmanı Graeme Sait'in toprak bozulmasına ve bunu iklim değişikliğiyle ilişkilendiren çalışmalara değinen bir TED Konuşması aracılığıyla dikkatini çekmişti. Bu onu, çeşitli tarım uygulamalarına uygulanabilecek tek boyutlu bir tanımı olmayan bir terim olan yenileyici tarıma dalmak için yıllar süren bir göreve gönderdi. Genellikle araziyi iyileştirmek için genellikle bir dizi hayvana, doğal gübrelemeye ve diğer faktörlere dayanan, karbonu dengeleyen ve yakalayan kapalı döngü toprak ve besleme sistemlerini kapsar.

Kardeşi Ryland Engelhart, rejeneratif tarım alanında kar amacı gütmeyen Kiss the Ground'un kurucularındandı; Mollie Engelhart yönetim kurulunun yöneticisi olarak görev yapıyor. 2018 yılında kendisi ve kocası bir aile çiftliği satın aldı ve gıda israfıyla mücadeleye başladı; gübrelenebilir yan ürünü restoranlarından çiftliklerine taşıyıp tekrar toprağa koydu. Kaliforniya'daki aile çiftliğini sattıktan sonra Teksas'a taşındılar ve çiftlik kurma ve kubbe inşa etme gibi uygulamalara yönelik atölyelere de ev sahipliği yapan Sovereignty Ranch'i inşa ettiler.

Bandera, Teksas'taki Sovereignty Ranch, Sage'den Mollie Engelhart ve Elias Sosa'nın sahibi olduğu ve işlettiği çiftliktir.

(Meli Neubek / Bilge)

Çiftliğin tedarik zinciri, Sage'in tortillalarına girecek olan masa için kullanılan mısır haricinde hala planlama aşamasındadır. Sage önümüzdeki ay yeni menüsüne geçtiğinde, Engelhart ve Sosa, ortak çiftliklerde otla beslenen ve bitirilen sığır eti ve bizonları mafya otlatma yoluyla veya otların ve toprağın yeniden büyümesine izin vermek için hayvanları günlük olarak hareket ettirme uygulamasıyla sunmayı planlıyor. ve otlatmalar arasında besin maddelerinin yenilenmesini sağlar. Sage'deki tavuklar meralarda yetiştirilecek ve ayrıca günlük olarak taşınacak. Ohio merkezli Origin Milk, Sage'in peynir de dahil olmak üzere bazı süt ürünlerini üretecek.

Engelhart, “Sadece daha fazla müşteri kazanmak için menüye et eklediğimi söylemiyorum” dedi. “Karbonu tutmak için ileriye dönük en önemli yolun çimenlerdeki büyükbaş hayvanlar olduğunu düşündüğümü söylüyorum ve bunu geniş ölçekte gerçekleştirebilmemiz için bunu destekleyecek insanlara ihtiyacımız var.”

Engelhart, hayvan hakları kar amacı gütmeyen PETA'nın dikkatini çekti ve PETA, duyurusunu eleştirmek için Instagram'a gitti. PETA'dan bir temsilci The Times'a Engelhart'ın duyurusunun “yeşil aklamanın” veya müşterileri çekmek veya dikkatini dağıtmak için sürdürülebilirlik moda sözcüklerinin kullanılmasının bir örneği olduğunu söyledi.

Vegan kampanyaları proje yöneticisi Amber Canavan, “Sage Bistro, et servisi yaparken kendisini çevrenin şampiyonu olarak yeniden markalamaya çalışıyor ve bu, alevlere yakıt sıkan ve yardım etmek için bir şeyler yaptığını söyleyen bir itfaiyeciye benziyor” dedi. PETA. “İnsani”, “serbest aralık”, “otlak” ve “yenileyici” gibi terimlerin “anlamsız etiketler” olduğunu ve “nihayetinde hala ölmek istemeyen bir bireyin şiddetli ölümünü içerdiğini” ekledi.

Engelhart, “İnsanların bu uygulamalardan bazılarını yeşil aklama amacıyla nasıl kullandıklarının son derece farkındayım” dedi. “Fakat aynı zamanda bu uygulamaların – doğru şekilde uygulandığında – nasıl derin bir fark yarattığının da tamamen farkındayım.”

Çevreyle ilgili kar amacı gütmeyen Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi tarafından 2022'de 100'den fazla çiftçiyle yapılan bir araştırmaya göre, yenileyici tarım, karbonu hapsedebilecek ve suyun tutulmasına yardımcı olabilecek daha az kimyasal ve daha sağlıklı toprakla sonuçlanıyor. Aynı rapor, bu uygulamaların “iklim kriziyle mücadele ettiğini, daha sağlıklı gıda yetiştirdiğini, çevreyi koruduğunu, kırsal çiftçi topluluklarını yeniden inşa ettiğini ve çiftçiliği yeniden karlı hale getirdiğini” belirtiyordu.

Herkes aynı fikirde değil. Eski Cary Ekosistem Çalışmaları Enstitüsü'nden biyokimyacı William H. Schlesinger tarafından 2022'de yapılan bir akademik inceleme, çoğu yenileyici tarım uygulamasının bazen gereklilik nedeniyle “topraklarda büyük miktarda net organik karbon tutulmasına yol açmasının muhtemel olmadığını” ortaya çıkardı. kendi karbondioksit emisyonlarını yaratan ek uygulamalar.

Bu hafta Sage'in ekibi bu uygulamalarla ilgili soruların yanı sıra binlerce sosyal medya yorumunu yanıtladı.

Şu anda Sage'in menüsünde vegan enginarlı, ıspanaklı soslu pizza var. Önümüzdeki aydan itibaren süt ve etle yapılan pizzalar da satışa sunulacak.

(Jill Connelly / De Los)

Bazıları duyuruya olumlu yanıt verdi. Instagram takipçisi Jenna Rainey Pezzolo şöyle yazdı: “Bu kararın kolay ya da kolay bir şekilde alınmadığını biliyorum ve dönüş yapma ve dünyamızı onurlandırmaya devam etme yeteneğinize saygı duyuyorum.” Diğerleri sözlü olarak Engelhart'a kişisel olarak saldırmaya başladı.

Engelhart, “Babamın Idaho'da küçük bir mandıra çiftliği olduğu için bana da babam gibi katil dediklerini gördüm” dedi. Babası Matthew Engelhart, vegan restoranları Gracias Madre ve Cafe Gratitude'un ortak sahibidir.

“Babam 40 yıl aradan sonra ilk kez 2015 yılında hamburger yedi ve bu, tüm işletmelerimizi çok büyük etkiledi. Çok büyük bir etkisi oldu çünkü insanlar gerçekten üzgündü.”

(Engelhart'a göre uzmanlar babasına, çiftliğindeki ineklerden birinin kurtarılamayacağını bildirmişti ve o da öldüğünde etini toplayıp yemeyi tercih etmişti.)

Mollie Engelhart hâlâ et yemiyor. Şefin sahibi evdeyken kendisini vejetaryen olarak görüyor ve inek sütünden kendi yoğurdunu, ekşi kremasını ve kefirini yapmayı tercih ediyor, ancak dışarıda yemek yerken içerik kaynağı ve çiftçilik uygulamaları daha az net olduğundan vegan oluyor.

Dünya Kaynakları Enstitüsü'ne göre sığır eti, fasulye ve diğer bitki bazlı proteinlerin çoğuna kıyasla 20 kat daha fazla toprağa ihtiyaç duyuyor ve yenilebilir proteinin gramı başına 20 kat daha fazla sera gazı yayıyor.

Engelhart, “Olay şu: Baktığım her yerde insanlar hâlâ et yiyor” dedi. “Et yemek istiyorsanız… iklim değişikliğine neden olmak yerine iklim değişikliğini tersine çevirecek şekilde yetiştirilen yüksek kaliteli eti nereden alabilirsiniz? Bu bir sayı oyunu. … Bir sonraki adımın yenileyici tarım olduğunu düşünüyorum ve bunun ilerlemesi için bunun zamanın ruhunda olması gerekiyor, günlük konuşmalarımızda olması gerekiyor. Ve bu benim buna katkıda bulunmanın, insanlara seçenekler sunmanın yolu.”