101 En İyi Taco listesine girmeyen favori tacolar

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Son 101 En İyi Taco paketimizi bildirirken 70'ten fazla taco tükettim. Meslektaşlarımla birlikte yüzlercesi vardı. Haftalarca, günün ve gecenin her saatinde, tezgahlardan, kamyonlardan ve restoran tezgahlarından yiyerek şehirde dolaştım. Ve karşılaştığım tüm tortilla beşikli spesiyaliteler arasında, aklımda en çok kalan tacolar aslında listede değil.

Old Pasadena'daki Maestro restoranında tacos de camaron'u denediğimde, son 101 çoktan kararlaştırılmıştı. Bu yüzden bu köşeyi ıslak taco'ları savunmak için kullanacağım, şimdi.

Bunlar, sayısız birria satan yerde bulabileceğiniz gibi bir fincan konsome ile servis edilen tacolar değil. Bunlar, Splash Mountain'da ön sıradan bir gezintiden sonra kıyafetleriniz gibi ıslak, et suyuna batırılmış tacolar.

Maestro sahibi Sergio Martinez, “İnsanlara sipariş ettiklerinde bunun ıslak bir taco olduğunu söylüyoruz,” diyor. “Bazı insanlar çatal ve bıçakla yiyor, bazıları ellerini kullanıyor.”

İki taco bir kasede yan yana dizilmiş, mükemmel bir daire oluşturuyor. İçleri tombul karides, eritilmiş Monterey Jack peyniri ve patatesle doldurulmuş, kalın, yumuşak bir mısır tortillasının içine yerleştirilmiş. Üstte ve her tarafta, iri kareler halinde doğranmış havuç ve patatesle dolu kırmızı bir et suyu var. Üstte yığılmış ve tacoları neredeyse gizleyen bir yığın lahana salatası ve pico de gallo var.

Eski Pasadena'daki Maestro restoranından tacos de camaron.

(Maestro Restoran)

Bulgularımı yiyecek ekibinin geri kalanıyla paylaştığımda, insanlar şaşkına döndü. Meksika'nın belirli bir bölgesinden mi geliyorlar? Taco'ları batırıyor musunuz? Gerçekten ıslak mı? Bunları nasıl yiyorsunuz?

“Caldo camaron yapmayı konuştuk,” dedi Martinez. “Sonunda gerçek caldo ile tacos camaron yapmaya karar verdik.”

Kendisi ve baş şef Jaritza Gonzalez, iki yemeği birleştirdi ve taco'ları 2023'ün başlarında menüye ekledi. Sıcak deniz mahsulleri yahnisi, queso taco'ları ve salata, çoban böreği ve albondigas ile aynı ölçekte sağlam bir 10 puanı işaretleyen bir kasede bir araya getirildi.

Taco'ları boğan caldo de camaron, yavaş yavaş pişirilen karides kabuklarından yapılan zengin bir karides suyudur.

Kernel of Truth'un organik hamurundan yapılan tortillalar, caldo saldırısına dayanmak için gereken kalınlıkta, çoğundan daha hacimlidir. Çiğnenebilir ama sert değildir ve saf mısır tadındadır. Et suyunda ne kadar uzun süre kalırlarsa, o kadar fazla sünger gibi davranarak karides lezzetini ve havuçların tatlılığını emerler.

Çatal bıçak takımıma baktım ve başımı salladım. Ellerimle yiyecektim. Et suyundan bir taco kopardım ve bir ısırık aldım. Kırmızı sıvı görev bilinciyle çenemden ve ön kollarımdan aşağı aktı. Karides ve patates parçaları, başımın doğal olmayan açısına rağmen arkadan döküldü. Çatal ve bıçak daha verimli oldu, ancak daha az eğlenceliydi. Taco ısırıklarını et suyundan yudum yudum içerek değiştirdim.

Dokuların ve sıcaklıkların çarpıcı bir dizisi, ılık et suyu, peynir, yumuşak, ıslak tortillalar ve lahana salatasının serin, çıtır tazeliği. Taco'lardan gelen Monterey Jack'in bir kısmı döküldü ve et suyuna karıştı, kaşığımla hazineler gibi çıkardığım erimiş peynir damlaları oluşturdu.

Pasadena'daki Maestro Restoran'dan bir tacos ahogados siparişi.

(Maestro Restoran)

Restorandaki tek ıslak tacolar bunlar değil. Tacos ahogados, Maestro'nun 2017'de açılmasından bu yana menüde yer alıyor.

Martinez, “Bu çoğunlukla Guadalajara'daki Jalisco'da, et suyunda servis ediliyor” dedi.

Bunlar tek başlarına mükemmel taquitolardır, masaya ulaştıklarında çıtır çıtır ve parçalanmış tavukla doludurlar. Ancak asıl yıldız, tavuğu pişirmek için kullanılan sıvıdan yapılan alttaki et suyudur. Sadece taze limon suyuyla tatlandırıldığında, gribi iyileştirdiğini düşündüğüm türden bir iksirdir.

“Misafirlere her zaman bunun yanlış bir şekilde yenemeyeceğini söylerim” dedi.

Yanlış sayılmaz, ancak bir yöntem muhtemelen restoranın tüm kağıt peçete stokunu gerektirecektir.

Tam taco listemiz için buraya tıklayın. Favorinizi atladıysak bana bildirin. Denemek isterim.